Werkwijze

Wat kun je verwachten?

* werkgever of HR professional? Scroll naar beneden⬇️ voor informatie over ➡️selectieassessment, ➡️ontwikkelassessment of  ➡️loopbaanassessment voor medewerkers

Loopbaanonderzoek

Ervaar je twijfels over je baan? Wil je weten wat echt bij je past? 

Youbee biedt inzicht met fijne en verhelderende gesprekken en de beste tools. 

Zo'n persoonlijk onderzoekstraject bestaat uit:

 • een gesprek over je verhaal tot nu toe en je vraagstelling
 • een online testafname
 • een gesprek over bevindingen en concrete mogelijkheden
 • onderzoeksbevindingen en mogelijkheden ontvang je in een kort verslag per mail

In gesprekken zetten we op een rij wat voor jou belangrijk is. Met oprechte aandacht voor jouw verhaal kijken we samen naar wat er speelt. 
Vervolgens maak je online een aantal vragenlijsten die betrekking hebben op jouw persoonlijkheid, interesses, waarden en capaciteiten.
In het eindgesprek worden jouw resultaten en bevindingen met jou besproken en vertaald naar passende loopbaanmogelijkheden.

Neem direct contact op.

Studiekeuzeonderzoek

Heb je geen idee welke studie bij je past? Vind je heel veel studies leuk en kun je niet kiezen? Vind je bijna niks echt leuk? Heb je in het buitenland gewoond en ga je in Nederland studeren? Wil je doorleren na je mbo-opleiding?

Een studiekeuzeonderzoek biedt inzicht. Youbee zet met jou op een rij wat voor jou belangrijk is zodat je goed onderbouwd een keuze kan maken voor jouw toekomst. 

Een studiekeuzeonderzoek is kort en duidelijk:

 • één gesprek over je verhaal tot nu toe
 • één online testafname
 • één gesprek over bevindingen en concrete mogelijkheden
 • je ontvangt ook een verslag met onderzoeksbevindingen en mogelijkheden per mail

In gesprekken zetten we op een rij wat voor jou belangrijk is, waar je twijfel zit, waar het jou om gaat op dit moment in jouw leven. 
Vervolgens maak je online een testafname met vragenlijsten over jouw persoonlijkheid, interesses, waarden en capaciteiten.
In het eindgesprek bespreken we samen je resultaten en bevindingen krijg je van mij concrete studiemogelijkheden waarop je je kunt oriënteren.

Neem direct contact op.

Profielkeuzeonderzoek

Heb je geen idee welk profiel je zult gaat kiezen? Dan kan een profielkeuzeonderzoek inzicht bieden. Dit onderzoek bestaat uit:

 • een gesprek over je verhaal tot nu toe en je vraagstelling
 • een online testafname
 • een gesprek over bevindingen en mogelijkheden
 • heldere onderzoeksbevindingen en concrete mogelijkheden ontvang je in een kort verslag per mail

Neem direct contact op.

Capaciteitenonderzoek kind

Wil je weten welk niveau en type onderwijs het beste aansluit bij je kind?

Ben je geïnteresseerd in het capaciteitenniveau van je kind?

Heeft jullie kind internationaal onderwijs gevolgd en wil je weten welk type onderwijs in Nederland het beste aansluit?

In aanvulling op het schooladvies of in de aanloop daar naartoe kan het interessant zijn om bredere cognitieve capaciteiten te meten. Omdat intelligentie een samenstelling is van verschillende cognitieve factoren en indexen, kan een intelligentiemeting een diepgaander beeld schetsen van het cognitief functioneren van je kind en de mogelijkheden voor je kind op het gebied van onderwijs.

Een capaciteitenonderzoek biedt helpende informatie voor kind, ouders en leerkracht om goed onderbouwd een keuze te kunnen maken. 

Coaching gesprekken

Maak kennis met jezelf. In deze gesprekken bied ik een luisterend oor zonder oordeel, op basis van een methodiek die jou persoonlijk laat groeien, om uit te komen bij wat je belangrijk vindt, richting te vinden en keuzes te maken die hieraan bijdragen.

We kijken samen naar jouw denken, voelen en doen. Zo krijg je zicht op je kwaliteiten en je valkuilen, je werkelijke behoeften en waarden en leer je hoe je daar voor jezelf passende keuzes in kunt maken, met nieuwe doelen waarvoor je bereid bent in actie te komen. Dat is persoonlijk leiderschap. Jouw verhaal is uniek, je bepaalt dan ook zelf hoeveel gesprekken je nodig hebt.

Heb je het gevoel dat je veel meer kan dan je nu laat zien? Zit je niet lekker in je vel, ben je snel van slag of loop je steeds tegen dingen aan die je onzeker maken? Ben je op zoek naar meer balans in je leven? Dan kunnen deze gesprekken je helpen om weer grip te krijgen op je gevoelens en richting te geven aan jezelf en het leven dat bij jou past.

Neem direct contact op.

➡️Selectieassessment

Voor werkgevers en HR professionals die te maken hebben met het aannemen van nieuwe medewerkers.

Groeit je bedrijf en heb je behoefte aan nieuwe medewerkers?

Bij het aannemen van nieuwe mensen vraag je je af: Hoe weet ik of ik een goede match heb? Hoe weet ik of iemand echt bij ons team past en of wij voldoende matchen bij deze persoon? Wat weet je over iemands betrokkenheid, omgang met stress, flexibiliteit of communicatieve vaardigheden?

Een selectie assessment bij Youbee biedt een helder en betrouwbaar beeld van iemands persoonlijkheid, prestatiemotivatie, drijfveren en analytisch denkvermogen, waarmee je de meest invloedrijke kenmerken voor succes in een professionele setting inzichtelijk maakt.

Neem direct contact op.

➡️Ontwikkelassessment

Voor werkgevers en HR professionals die te maken hebben met ontwikkelvraagstukken voor behoud van medewerkers

Betrokken mensen hebben behoefte aan het leveren van een inzichtelijke bijdrage aan de doelstellingen van een bedrijf. Daarbij willen ze zich bekwaam en erkend voelen in die bijdrage, hun motivatie komt voor een heel groot deel daar uit voort. Eén van de beste motivators naast erkenning en waardering, is de mogelijkheid zich te ontwikkelen in een richting die zij interessant vinden. Een ontwikkelassessment biedt ondersteuning bij het in kaart brengen van interesses, drijfveren, competenties, prestatiemotivatie, persoonlijkheid en analytisch vermogen. Een helder uitgangspunt voor gesprek met uw teamleden.

Daarnaast kan een ontwikkelassessment inzicht bieden in de afstand tussen huidig niveau en gewenst niveau van functioneren en gewenste groeimogelijkheden binnen een organisatie.  

Neem direct contact op

➡️Loopbaanassessment voor medewerkers

Voor werkgevers en HR professionals die te maken hebben met uitdiensttreding van teamleden.

Treedt een medewerker uit dienst?

Belangrijke aspecten bij het stoppen van een werkrelatie zijn waardering en een positieve afsluiting van een werkzame periode. Veel werkgevers en HRM-managers ervaren de behoefte om iets te kunnen doen voor iemand die vertrekt en het is dan gebruikelijk om loopbaanbegeleiding aan te bieden.

Bij uitdiensttreding biedt een onafhankelijk loopbaanassessment een waardevolle bijdrage aan iemands persoonlijke zoektocht naar passende loopbaanmogelijkheden en vervolgstappen.

Ben je werkgever of HR professional en heb je interesse in een selectieassessment, een ontwikkelassessment of een loopbaanassessment? Neem direct contact op.

Bel of mail voor meer informatie.

Uitgangspunten Youbee

 • laagdrempelig
 • helder inzicht 
 • betrouwbare en valide tools
 • samen kijken, actief meedenken
 • integer
 • onafhankelijk
 • professioneel

Op www.psynip.nl onder Wat doet het NIP kun je informatie vinden over hoe de Commissie Testaangelegenheden Nederland, de COTAN, de kwaliteit van psychologische instrumenten beoordeelt en over de Algemene Standaard Testgebruik. Hierin zijn de testrichtlijnen opgenomen waaraan de adviseur zicht houdt tijdens de afname en interpretatie van tests en vragenlijsten.

Bij de aanvaarding en de uitvoering van het onderzoekstraject handelt de adviseur bovendien volgens regels en normen van de Beroepscode voor Psychologen.

© Copyright 2024