Aanbevelingen

Wat vinden anderen van Youbee?

Jouw feedback is erg waardevol. Lees hier de ervaringen van mensen die je voorgingen in gesprekken en onderzoeken bij Youbee.

"Verhelderend gesprek met iemand die mij totaal niet kent. Objectief, uitdagend" - Anoniem, loopbaanonderzoek 

"Anneke is vakkundig en denkt mee, luistert goed, vat samen en houdt op de juiste momenten een spiegel voor" - Anoniem, loopbaanonderzoek

"Ik heb het onderzoek als zeer prettig ervaren. Anneke is een fijne gesprekspartner en stelt de juiste vragen waardoor het mij direct tot nadenken aanspoorde. Alle onderdelen waren waardevol voor mij, maar voornamelijk de gesprekken hebben voor mij de meeste inzichten opgeleverd" - Anoniem, loopbaanonderzoek

Loopbaanadvies

Na mijn studie ben ik ruim 2 jaar aan het werk gegaan als fysiotherapeute. Gelukkig waren patiënten en werkgever tevreden, maar toch maakte me het niet echt gelukkig. Er bleef altijd de twijfel of dit wel was wat ik wilde. Met deze worsteling kwam ik bij Youbee terecht.

Middels de gesprekken en testen ben ik erachter gekomen wat mijn sterke en zwakke punten zijn en werden veel zaken bevestigd. De bevestiging die ik misschien wel zocht en nodig had om de sprong te durven wagen, iets wat ik lang voor me uitgeschoven heb. Hierdoor heb ik uiteindelijk mijn baan durven opzeggen en start ik volgende maand met een nieuwe opleiding. Dit voelt goed en hiervoor wil ik Anneke bedanken!

Anke, 24 jaar

Advies bij studiekeuze

Hoi Anneke,

Misschien een beetje laat, maar ik wilde het je toch graag laten weten!
Ik heb vorig jaar bij jou een studiekeuzeonderzoek gedaan, en een van de opleidingen die eruit kwamen was 'Cultureel Erfgoed' aan de Reinwardt academie.
Momenteel zit ik in mn tweede week van deze opleiding! Ik ben vorig jaar daar naar een open dag en een meeloopdag geweest, en het leek me super leuk en echt iets voor mij. Tot nu toe bevalt het ook echt heel goed dus ik ben er blij mee en het onderzoek bij jou heeft me dus echt geholpen!
Erg bedankt daarvoor.

Groetjes, 

Manon Buskes

Loopbaanadvies

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: sinds eind 2008 is -na de diagnose bij onze dochter- bij mij de diagnose A.D.D. met verhoogde afleidbaarheid/aandacht te focussen gesteld. De 1½ jaar daarna stonden dan ook in het teken van verandering voor mezelf en ons gezin. Door middel van o.a. medicatie en (gezin)coachen was ik / waren wij al een heel eind gekomen. Tot op heden ben ik gaan werken bij hetgeen mij aansprak en kwam aanwaaien, vanuit M.B.O. via vakantiewerk gaan werken bij mijn toenmalige werkgever en zo verder. Maar doordat ik via mijn toenmalige baan geen kansen kreeg en deze uiteindelijk ook niet meer wilde pakken, heb ik de keuze gemaakt om nu eens kritisch te gaan kijken naar waar mijn interesses en mijn capaciteiten liggen. 


Ik heb mezelf daarom aangemeld bij YouBee met deze vraagstelling en na de intake de verschillende testen laten doen, daaruit bleek dat ik ver onder mijn niveau aan het werken was. Hetgeen wat ikzelf al dacht is nu door een externe gerapporteerd. Deze informatie heb ik opgenomen in mijn C.V. en mede daardoor bij mijn 1ste sollicitatie en 1ste gesprek aangenomen bij mijn huidige baan, waar ik op mijn niveau prettig en gevarieerd kan werken.

YouBee (Anneke) bedankt en hopende op meer van deze succes verhalen.

R. Bakermans, 36 jaar

Advies bij switchen van studie

"In februari ben ik gestopt met mijn opleiding aan de PABO in Helmond. De voornaamste redenen hiervan waren dat ik moeite had met de hoeveelheid lesstof in combinatie met stage en grote zelfstandigheid die vereist is om deze studie goed bij te kunnen houden. Omdat ik met een vooropleiding (MBO Onderwijsassistent) en vervolgens ruim 3 jaar studeerde aan de PABO, was het niet makkelijk voor mij om plotseling uit de 'onderwijswereld' te stappen. Bovendien heb ik altijd veel plezier gehad om met kinderen te werken. Ik wist op dat moment ook totaal niet wat ik met mijn toekomst aan moest. Met name de keuze of ik zou gaan werken of studeren. Een aantal weken gingen voorbij totdat ik in contact kwam met YouBee. Na een intake-gesprek met Anneke werden een aantal dagen later verschillende tests afgenomen. Tenslotte vond er een adviesgesprek plaats. Naar aanleiding van mijn adviesgesprek met Anneke heb ik een duidelijk beeld gekregen van mijn capaciteiten en eigenschappen. Ook had Anneke uitgezocht welke eventuele opleidingen aan zouden sluiten bij mijn persoonlijke voorkeur in combinatie met resultaten van de tests. Uiteindelijk ben ik een aantal maanden geleden met veel plezier gestart met de opleiding tot rij-instructeur. Het is een opleiding die zeer veel raakvlakken heeft met mijn vorige studie en aansluit bij mij als persoon. Ik ben Anneke ontzettend dankbaar voor de begeleiding die ze mij heeft gegeven. Dankzij haar heb ik een duidelijk beeld gekregen van wat ik wel en minder goed kan en heb precies dat ene zetje in de rug gekregen dat ik nodig had! Nogmaals bedankt!"

Rob van Meurs, 23 jaar

Loopbaanadvies

"Na jaren hard werken was het hoog tijd om eens te kijken of ik wel het juiste pad op de arbeidsmarkt aan het bewandelen ben. Youbee heeft mij super geholpen bij het vinden van de juiste route. Er zijn zaken bevestigd en ik heb een hoop nieuwe inzichten gekregen waarmee ik letterlijk en figuurlijk vooruit kan. Ik kan derhalve Youbee's loopbaanadviestraject van harte aanbevelen."

Hans van Velthoven, 37 jaar

Loopbaanadvies

Hoi Anneke,

Ik wilde je nog even bedanken voor je fijne begeleiding en voor het verslag dat je me hebt toegestuurd.
Ik had gisteren een eerste gesprek met een psycholoog en hoop zo handvatten te ontdekken voor de toekomst.

Anoniem

Loopbaanadvies

"Ik had op een bepaald moment vragen over mezelf in relatie tot mijn huidige werk en was daarnaast erg benieuwd naar mijn capaciteitenniveau. Dit onderzoekstraject heeft mij geholpen een juist en duidelijk beeld te krijgen van mezelf, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. In de gesprekken met Anneke zijn mijn sterke en minder sterke kanten helder geworden. Ook heeft Anneke mij handreikingen gegeven met betrekking tot eventuele werkzaamheden en/of opleidingen in de toekomst."

Anoniem

Loopbaanadvies

"Youbee heeft mij een professionele kijk met relevante onderbouwing gegeven in mijn eigen denkpatronen tot het maken van keuzes in het beroepenveld.

Anneke heeft een helder beeld geschetst van mijn intelligentie en mogelijkheden. Dit alles heeft absoluut positief bijgedragen in mijn keuze voor een passende vervolgstap in mijn carrière. Groot pluspunt is de informele sfeer en benaderingswijze van het geheel wat door mijzelf als zeer prettig ervaren is. Anneke is wat mij betreft een professional die mensen goed weet te doorgronden en daar de juiste conclusies aan weet te hangen met relevante en gerichte aanbevelingen. Ik kan iedereen aanbevelen een dergelijk traject eens te doorlopen om zo te kunnen komen tot zeer interessante invalshoeken waar je zelf vaak niet op zou komen."

Addy Aertse, 29 jaar

Advies bij studiekeuze schoolverlaters internationaal onderwijs

Als Nederlands gezin in het buitenland, hebben onze tweelingzonen altijd internationaal onderwijs gevolgd. Toen ze aangaven dat ze in Nederland wilden gaan studeren, hebben we ons verdiept in het aanbod in Nederland. Omdat er wat twijfels en onduidelijkheden waren, hebben we contact gezocht met Anneke (aanbevolen door Edufax) die bij hun een intakegesprek heeft afgelegd, de testafnames heeft gedaan en de resultaten met ons erbij in een waardevol gesprek heeft besproken en toegelicht.

We waren erg blij met de flexibiliteit van Anneke zodat onze kinderen in een kort tijdsbestek het totale traject konden doorlopen. We waarderen daarbij ook de prettige en persoonlijke, betrokken samenwerking van Anneke, onze jongens, en wijzelf, voelden zich bij haar direct op haar gemak. Voor een van onze jongens werd de studierichting bevestigd, voor de andere, die het nog niet precies wist, gaf het een positief inzicht om een andere richting op te gaan. Daarnaast weten we nu ook wat de capaciteiten zijn van onze kinderen wat een goed gevoel geeft.

Omdat onze kinderen Engelstalig onderwijs willen volgen, heeft Anneke zich ook hierin verdiept en heeft ze suggesties gedaan voor diverse universiteiten.
We zijn erg blij met de samenwerking met Anneke en kunnen haar dan ook van harte aanbevelen!

Fam. Vroemen

Loopbaanadvies

'Na ruim 2 jaar werken bij mijn huidige werkgever begon er een onrust bij mij plaats te vinden over de keuzes die ik nog kan en wil gaan maken in mijn loopbaan. Het 30-ers dilemma? Zit ik op de verkeerde plek? Wat kan ik nu eigenlijk? De drang om te vertrekken was hoog! Voor zowel mijzelf als mijn werkgever geen prettige situatie.

Via een collega vernam ik over het bureau van Anneke; Youbee. Ik had mijzelf al breed georiënteerd op verschillende bureaus maar steeds geen goed gevoel. Tot ik de website van Anneke zag. Helder, concreet en duidelijk. Na telefonisch contact kon ik alleen maar hetzelfde over Anneke concluderen en hebben we een afspraak gemaakt. Een duidelijk traject ging van start en binnen korte tijd had ik een helder en goed onderbouwd advies. Veelal een bevestiging maar voor mij erg waardevol.

Vooral het inzicht in mijn kunnen -door gevalideerde tests- en het op de juiste manier samenbrengen van alle informatie door Anneke hebben veel rust gebracht. Na gesprekken met mijn werkgever vatte hij het als volgt samen: 'ik 'moet' niet meer weg maar ik 'wil en kan' weg zodra er iets passends voorbij komt. Het advies heeft mij geholpen om binnen mijn huidige functie een bredere blik te hebben om zo mijn functie te verrijken. Maar mijn ogen mogen open staan voor andere opties. En daar hoef ik niet meer aan te twijfelen omdat mijn capaciteiten en interesses duidelijk beschreven staan. En heel herkenbaar zijn!'

Martine van Vugt

© Copyright 2024